Vägen in i samhället

 

Selecta vill och kan hjälpa till. Vårt projekt Vägen in inkluderar nyanlända med möjlighet till anställning.

  1. Startsida
  2. Hållbarhet
  3. Hållbarhet i samhället
  4. Vägen in
Selecta hjälper till att inkludera in i samhället

Vårt sätt att hjälpa till börjar med inkludering

När världen är orolig, måste många människor fly. Just nu finns många konflikter ute i världen som gör att människor flyr för sina liv. Människor med drömmar, förhoppningar och en bakgrund. Precis som alla andra. De vill inget hellre än att komma in i arbetslivet och skapa sig en framtid. Ett av de bästa sätten att komma in i ett nytt land är att jobba.

Genom initiativet Vägen in ger vi nyanlända en praktikplats och en möjlighet till anställning i samarbete med Arbetsförmedlingen.

Att jobba är att komma in i samhället

Vi på Selecta känner att vi kan bidra. Därför har vi startat ett pilotprojekt som vi kallar för Vägen in.
Projekt gör vi i samarbete med Arbetsförmedlingen, där vi erbjuder nyanlända praktikplatser hos oss i Stockholm.

Vi ser detta som ett långsiktigt engagemang. Målet med satsningen är att vi ska trivas så bra med varandra att det leder till anställning. Och att detta samarbete kan fortsätta framåt och i flera delar av vår organisation och i hela Sverige.

Medarbetare som inkluderats i arbetslivet

Introduktion, utbildning & praktik

I vårt inkluderingsprojekt börjar praktikanterna sin praktik på vårt huvudkontor där de får en grundläggande utbildning om Selecta, våra maskiner och produkter och hur vi arbetar.
Därefter är de flesta ute på fältet under några veckor under handledning av mentorer. Våra mentorer är medarbetare som jobbar på Selecta och som själva har anmält sig som intresserade av att introducera och hjälpa till.
Den interna responsen på projektet har varit mycket bra och till vår stora glädje var det väldigt många som ville bli mentorer i vår första omgång.

Våra praktikanter, baserat på tidigare erfarenhet och utbildning, kommer att praktisera på olika avdelningar och i olika roller i företaget. Praktiken kan bland annat förläggas på vår avdelning inom Research & Development, Operations som levererar teknik och service på våra maskiner, på vår HR-avdelning eller i en administrativ roll. 

Under 2016/2017 hade vi 6 praktikanter som fick vara med på Vägen in varav 4 stycken idag har en projektanställning hos oss på Selecta. 

 

Här kan du läsa personliga intervjuer med våra praktikanter
Raed kom från Syrien in till Selecta

Från Syrien till Selecta

ett samarbete med Arbetsförmedlingen

Selectas inkluderingsprogram Vägen in för nyanlända är en framgång för både företaget och dess praktikanter. Raed Ghibeh deltog i första omgången och blev fast anställd som servicetekniker direkt efteråt. Nu upprepar vi projektet med en ny grupp praktikanter.

Läs mer i artikeln från Arbetsförmedlingen

Vill du veta mer? Hör av dig till oss!