Hela kaffebönor

 

Kaffebönor är egentligen bär från kaffebusken som sedan rostas för att bli till kaffebönor. Det är genom rostning av bönorna som smaken kommer fram. 

Kaffebönor för färskt malet kaffe direkt i koppen

Kaffebönor för färskt malet kaffe

I vårt sortiment har vi en mängd kaffesorter av hela kaffebönor från några av de största leverantörerna. Hos oss hittar du kaffeleverantörer som t.ex. Zoégas, Arvid Nordquist, Löfbergs och Lavazza. 

När ni använder hela kaffebönor i kaffemaskinen mals kaffet direkt innan bryggning för att få ut det mesta av smaken.

Valet av kaffebönor handlar mycket om vilken smak man föredrar.
Men vilka kaffebönor ska man köpa? Du kan självklart pröva dig fram själv med vilken sort som passar er men vi rekommenderar er att kontakta oss för att vi med vår kunskap kan hjälpa er att hitta rätt.

Vi hjälper er inte bara med att hitta rätt smak utan vi ser också till att er kaffemaskinens kvarn blir rätt inställd för att mala rätt och att maskinen doserar ut rätt mängd kaffe för att få ut optimal smak i kaffekoppen.
Det är fler saker som påverkar den perfekta koppen!

Vi arbetar aktivt med att hela tiden utöka vårt sortiment av certifierade kaffesorter. Idag består vårt utbud  av över 70% certifierade kaffesorter. 

Gör ett gott och smart val till din nästa kopp kaffe!

Ny smak i kaffekoppen?
Vi hjälper er till rätt sorts kaffe

Be om offert

Är du intresserad av Selectas tjänster? Fylli det här enkla formuläret, så blir du inom kort kontaktad av oss, eller skicka ett email till nykund@se.selecta.com, eller ring oss på 0770-858585.

Ärende

Genom att skicka detta formulär, accepterar jag Selectas Privacy Policy

miofino Coffee Fond - gör gott mer än bara i koppen

Gör gott mer än i koppen

Vill du bidra lite extra, och göra gott mer än i kaffekoppen, så rekommenderar vi att ni köper kaffebönor från vårt eget kaffemärke, miofino, där en krona per kilo kaffe går till vår fond miofino Coffee Fund.

miofino Coffee Fund är en möjlighet för oss, och er, att hjälpa till och göra förändring för andra i kaffeodlande länder. 

Här kan du läsa mer om våra insatser
Rostningen av kaffebönor sätter smaken

Rostningen sätter smaken

För att få ut maximal smak och arom ur kaffebönorna rostas bönorna. Under rostning tillförs värme till kaffebönorna. När kaffebönorna värms frigörs de härliga aromämnen och oljor och fetter som finns naturligt i bönorna. 

Skillnaden mellan ljus- och mörkrostat kaffe avgörs av temperaturen i rostmaskinen.

Läs mer om olika kafferost

Hör av dig till oss