Espressobönor

 

För en riktigt god espresso, cappucino eller caffé latte krävs kaffebönor med en perfekt rostning.

Espressobönor för extra smak på kaffet

En riktigt god kopp kaffe

Espressobönor är egentligen hela kaffebönor som har rostats annorlunda, mörkare, än "vanliga" kaffebönor för att få en mer distinkt smak. 

I vårt sortiment har vi en mängd kaffesorter av espressobönor från några av de största leverantörerna. Hos oss hittar du kaffeleverantörer som t.ex. Lavazza, Zoégas, Arvid Nordquist och Löfbergs.

Kaffebönor för espresso mals mycket fint direkt i kaffemaskinen för att få fart på extraktionsprocessen och gör att vattnet kan fånga upp maximal smak på bara några sekunder.

Espressobönor avnjuts bäst som en smakfull dubbel espresso för sig själv men passar också perfekt som bas i en krämig cappuccino, caffè macchiato eller caffè latte.

Sugen på en god espresso?
Vi hjälper dig välja rätt bönor

Be om offert

Är du intresserad av Selectas tjänster? Fylli det här enkla formuläret, så blir du inom kort kontaktad av oss, eller skicka ett email till nykund@se.selecta.com, eller ring oss på 0770-858585.

Ärende

Genom att skicka detta formulär, accepterar jag Selectas Privacy Policy

Det är fler saker som påverkar den perfekta koppen!

Vi hjälper er inte bara med att hitta rätt smak utifrån vilket kaffe ni ska välja utan vi ser också till att er kaffemaskinens kvarn blir rätt inställd för att mala rätt och att maskinen doserar ut rätt mängd kaffe för att få ut optimal smak i kaffekoppen.

Vi arbetar aktivt med att hela tiden utöka vårt sortiment av certifierade kaffesorter. Idag består vårt utbud  av över 70% certifierade kaffesorter. 

miofino Coffee Fund - gör gott mer än bara i koppen

Gör gott mer än i koppen

Vill du bidra lite extra, och göra gott mer än i kaffekoppen, så rekommenderar vi att ni köper kaffebönor från vårt eget kaffemärke, miofino, där en krona per kilo kaffe går till vår fond miofino Coffee Fund.

miofino Coffee Fund är en möjlighet för oss, och er, att hjälpa till och göra förändring för andra i kaffeodlande länder. 

Läs mer om våra insatser i Rwanda

Hör av dig till oss