Pelican Rouge kvalitetskaffe med 160 års erfarenhet

 

 

  1. Startsida
  2. Sortiment & Maskiner
  3. Vårt sortiment
  4. Kaffe
  5. Pelican Rouge
Pelican Rouge vårt eget kafferosteri

Vårt eget kafferosteri

Selecta presenterar stolt vårt egna moderna kafferosteri vid namn Pelican Rouge Coffee Roasters som tillverkar både högkvalitativt kaffe samt instantprodukter såsom mjölk- och chokladpulver.

Pelican Rouge’s historia sträcker sig ända tillbaka till 1863 i Antwerpen, Belgien där Josef van Leckwyck och hans son började importera och sälja gröna kaffebönor till invånarna som tog hem dem och själva rostade i pannor på spisen eller öppen eld.
Resultatet blev ofta ojämnt, bränt och inkonsekvent vilket ledde till att Joseph bestämde sig för att rosta bönorna under kontrollerade förhållanden istället och sälja dem under varumärket Roode Pelican vilket snabbt blev en succé och spred sig.

Vid 1800-talets slut hade varumärket och produkterna spridits över hela Europa och blev synonymt med gott kaffe av hög kvalitet

Idag är Pelican Rouge ett modernt och ledande kafferosteri när det kommer till produktion av både större och mindre batcher av högkvalitativt kaffe och instantprodukter.

Pelican Rouge kaffe med lång erfarenhet

Över 200 års erfarenhet i en kopp kaffe

Med Selectas 60-åriga erfarenhet av den svenska vendingmarknaden i kombination med rosteriets över 150-åriga kunskap av kaffeproduktion gör oss unika i branschen. Med den samlade och kombinerade kunskapen, arvet och hantverket kan vi nu själva påverka, styra och kontrollera tillverkning av produkter som passar marknaden och våra kunders behov.Rosteriet jobbar med bönor av högsta kvalitet som sourcas från Centralamerika till Fjärran Östern och tillsammans med våra passionerade och kunniga kollegor kan vi utveckla unika och kundanpassade produkter.

Vill ni dricka Pelican Rouge på jobbet?

Be om offert

Är du intresserad av Selectas tjänster? Fylli det här enkla formuläret, så blir du inom kort kontaktad av oss, eller skicka ett email till nykund@se.selecta.com, eller ring oss på 0770-858585.

Ärende

Genom att skicka detta formulär, accepterar jag Selectas Privacy Policy

Kaffe från Pelican Rouge

Anrikt kaffe med goda smaker

Pelican Rouge serverar ett kaffe som med sin elegans och rostning gör sig väl i alla sammanhang. 

Certifierade kaffesorter med smaker som passar den nordiska marknaden men ändå har en kontinental smak. 

Våra produkter finns att beställa i vår Webbutik eller genom din lokala säljare.

Här hittar du Pelican Rouge kaffe
Pelican Rouge kaffe på jobbet

Unika möjligheter för våra kunders behov

Att vara delaktig i utvecklingen av nya produkter är både spännande, lärorikt och ger oss en unika fördelar. Vi kan vara flexibla och snabba när det kommer till att möta marknadens och våra kunders behov.
Vill vi göra eller skapa något nytt så gör vi det!

Att äga ett rosteri innebär att vi personligen är delaktiga i produktutvecklingen vilket även utvecklar oss själva i hur kaffe som råvara fungerar och beter sig i rostningsprocessen.

Rosteriet tillverkar inte bara 20 000 ton kaffe varje år utan har även stor produktion av instantprodukter såsom, mjölk, choklad m.fl – t.ex. vår cappuccinoblandning Chocofino.

Läs vårt pressmeddelande
Pelican Rouge ger en krona per kilo

Ett riktigt hållbart val av kaffe

Rosteriet jobbar, precis som oss själva, aktivt med hållbarhet och att hjälpa till med insatser för människor i kaffeproducerande länder. Om du som kund köper kaffe från oss kommer vi att sätta av en krona för varje kilo kaffe vi säljer som kommer från vårt eget rosteri (gäller både produkter under varumärket Pelican Rouge och vårt eget kaffemärke miofino) till vår utvecklingsfond Selecta Coffee Fund.

Läs mer om vår utvecklingsfond

Hör av dig till oss!