Selectas kaffeskola

Vi har över 50 års erfarenhet av smakrikt kaffe. Alla som jobbar inom Selecta får utbildning om kaffe och dess ursprung och genomgår en kaffeprovning. Våra egna experter av kaffenördar kallar vi för Coffee Masters. 

  1. Startsida
  2. Kunskap
  3. Kaffekunskap
  4. Selectas kaffeskola

Välkommen till vår kaffeskola!

År 1685 nådde kaffet Sverige och svenskarna. Inte riktigt lika länge har vi hållt på med kaffe men sedan 1956 har vi serverat kaffe till arbetsplatser och publika mötesplatser som skolor, bensinstationer och sjukhus. 

Alla som jobbar på Selecta blir utbildade genom vår egen Selecta Academy. I två steg, Ambassador och Professional, får våra medarbetare lära sig mer om kaffets ursprung, framställning och smak. 
Många av våra medarbetare går också ytterligare en utbildning, en mer avancerad kurs inom smak. Deras utbildning leder till att de blir våra egna Coffee Masters som bland annat genomför kaffeprovningar ute hos kunder och sätter recept till våra kaffemaskiner. 

Selectas kaffeskola ger dig mer kunskap om kaffe

Del 1 | Från plantage till kaffekopp

Träffa Selectas smakexpert, Andreas Staedler, som berättar mer om kaffets bakgrund. I första delen i vår kaffeskola börjar vi från början.

Visste du till exempel att kaffebönan är ett bär som växer på buskar och som plockas för hand?

Här kan du läsa mer
Koppning på en kaffeprovning med Andreas Staedler

Del 2 | Vad påverkar kaffets smak?

I vår andra del av Selectas kaffeskola får vi lära oss vad som påverkar kaffets smak. Olika länders kaffe har olika framstående smaktoner som bland annat beror på hur de odlas och deras förutsättningar. 

Lär dig mer om kaffets smak
Andreas Staedler Coffee master

Del 3 | Så kan du optimera kaffets smak

I vår tredje del av kaffeskolan tar vi dig igenom hur du själv kan optimera kaffets smak genom att ta reda på vad du har för vatten, vilken malningsgrad på kaffe du ska ha samt hur du förvara ditt kaffe bäst för att behålla smaker och aromer.

Läs mer här
Te är både gott och hälsosamt

Del 4 | Få nya kunskaper om te

I vår fjärde del av Selectas Kaffeskola handlar det om te istället för kaffe. Te är en dryck som ökar i popularitet och är ett gott, men även hälsosamt, val för de som inte dricker kaffe. Men även ett bra val för dig som är kaffedrickare.

Vår smakexpert Andreas Staedler fortsätter dela med sig av våra kunskaper kring de varma dryckerna som vi är så många som tycker om.

Lär dig mer om te

Vi har mer att bjuda på!

Hör av dig till oss