Placering av kaffemaskinen är viktigare än du tror

Placering är viktigare än du tror

Ytor som inbjuder till att äta och dricka är de mest naturliga platserna för att skapa förutsättningar för kommunikation och idéutbyte. Köket och kaffemaskinen är ofta en central plats på kontoret som inbjuder till sociala möten, avkoppling och kreativa utbyten. 

Träffas oavsett avdelning
Under lunchen, mellanmålet eller fikapausen ges människor möjlighet att prata med varandra över de organisatoriska gränserna. Det innebär att de som jobbar på olika avdelningar och vanligtvis inte träffas kan inleda samtal som leder till nya idéer. Det informella samspelet som uppstår är positivt för det kreativa utbytet.

Spontana möten över en kopp fika

För oss är målet att skapa en miljö som maximerar kraften i de spontana mötena mellan anställda. Innovation är ingenting som man kan planera för eller schemalägga.

Kontorschef, Google
Placering av kaffemaskinen är viktigare än du tror

Placering är viktigare än du tror

Det är vid kaffemaskinen som människor från hela arbetsplatsen samlas för att pausa och dricka en kopp kaffe. Det blir en naturlig mötesplats för spontana samtal och diskussioner. 

Var ska kaffet stå?
Det finns sätt att maximera utbytet genom att planera och placera fikaplatsen så att så många som möjligt på företaget träffas, oavsett avdelning och befattning. Det har man gjort på Google. Där har man räknat ut exakt var i byggnaden kaffe, mat och dryck ska placeras för att maximera chanserna att människor från olika avdelningar mixas och möts. 

Visst låter det intressant?
Vill du veta mer om hur placering påverkar flöden på arbetsplatsen?

Fyll i dina kontaktuppgifter

Kontakta oss för mer information

 • Telefon

  0770-85 85 85

  Måndag - fredag 08.00 - 16.00
  Lördag - söndag Stängt

   

 • E-post

  Skicka oss ett mail

  Vi återkopplar till dig så snart vi kan under kontorstid.

   

 • Felanmälan

  Rapportera ditt fel

  Om något blir tokigt så hör av dig till oss. Vi besvarar ditt ärende under kontorstid.