Fika under World Fairtrade Challenge för rättvis handel

  1. Startsida
  2. Hållbarhet
  3. Hållbara produkter
  4. Fairtrade Challenge 7 - 9 maj
World Fairtrade Challenge - fika för alla

Selecta fikar certifierat med Fairtrade

Under 7–9 maj fikar vi Fairtrade-märkta produkter för att skapa bättre arbets- och levnadsförhållanden för odlare i länder med utbredd fattigdom.

Med några knapptryck kan du vara med och stötta kampen mot fattigdom och bidra till en rättvisare världshandel.

För oss på Selecta är ett hållbart sortiment med certifierade produkter en självklarhet att kunna erbjuda.
Genom att fika Fairtrade hjälper man också till att se om att andra människor får bättre förhållanden och att fikapausen gör gott mer än bara i magen.

Här kan du och dina kollegor anmäla er till Fairtrade Challenge

Den 7–9 maj anordnas World Fairtrade Challenge igen. Det som började som ett nordiskt initiativ av Fairtrade för tio år sedan har blivit en global angelägenhet. Över två miljoner människor valde 2017 att göra skillnad och fika för sina medmänniskor.

- Det är inte acceptabelt att människor far illa för att vi ska få billiga matvaror. Väljer du Fairtrade stärker du människors inflytande och handlingskraft. Det öppnar upp för en internationell handel som baseras på respekt för mänskliga rättigheter och omtanke om miljön, odlare och anställda, säger Hewan Temesghen, generalsekreterare på Fairtrade Sverige.

Genom att välja Fairtrade på arbetsplatsen, skolan eller hemma väljer du att göra skillnad för odlarna och producenterna på andra sidan jordklotet.

- Fairtrade är ett enkelt, konkret och resultatinriktat sätt att göra skillnad som berör våra medmänniskor. Genom att handla Fairtrade visar du att du tror på människors lika värde, säger Hewan.

Hewan Temesghen, generalsekreterare Fairtrade Sverige

Genom att handla Fairtrade visar du att du tror på människors lika värde.

Hewan Temesghen, generalsekreterare Fairtrade Sverige

Selecta stöttar självklart initiativet World Fairtrade Challenge och utmanar också sina kunder att göra samma sak.

- Hållbarhetsområden som sociala aspekter, antikorruption och miljö är hjärtefrågor för oss. Vi vill göra det enkelt för våra kunder att välja Fairtrade-certifierade produkter som gynnar odlarna och producenterna av de varor vi konsumerar. Vi jobbar mot tydliga mål om hur certifierat vårt sortiment ska vara och har också en uppförandekod där vi ställer krav på våra leverantörers hållbarhetsarbete och tillsammans arbetar långsiktigt, förklarar Pia Wirén, strategisk inköpare på Selecta.

För Andreas Bladh, som är konceptansvarig för kaffe på Selecta, är det viktigt att kunna erbjuda kunderna ett så hållbart sortiment som möjligt.  

- Idag har vi 67 procent certifierat kaffe i vårt sortiment, varav flera produkter är både dubbel- och trippelcertifierade, bland annat med Fairtrade. Vi har Fairtrade-certifierade produkter inom alla våra kategorier med produkter som honung, kakor, godis och varm choklad. Vi strävar efter att ha ökat andelen certifierade produkter med 10 procent inom ett år, med målsikten att ha ett 100 procent certifierat kaffesortiment om tre år. Det är viktigt för oss att kunna erbjuda ett hållbart sortiment till alla våra kunder, avslutar Andreas.

Välj Fairtrade-certifierade produkter så fikar du för en god sak!

Vill du fika Fairtrade med oss?
Hör av dig så hjälper vi dig att fixa en rättvisare fika!

Be om offert

Är du intresserad av Selectas tjänster? Fylli det här enkla formuläret, så blir du inom kort kontaktad av oss, eller skicka ett email till nykund@se.selecta.com, eller ring oss på 0770-858585.

Ärende

Genom att skicka detta formulär, accepterar jag Selectas Privacy Policy

Fairtrade är en möjliggörare

Fairtrade är en möjliggörare

Att motverka fattigdom och stärka odlares handlingskraft och inflytande är några av Fairtrades uttalade mål.

Läs vår intervju med Hewan Temesghen, Fairtrade Sveriges generalsekreterare, som brinner för rättvisa som berättar om hur allt började en gång i tiden.

 

Läs intervjun med Hewan från Fairtrade

Hör av dig till oss!