web tracking
Kontakta oss:0770 - 85 85 85
 • Te
  gjort på de sprödaste bladknopparna från tebuskar

  Näst efter vatten är te den vanligaste drycken i världen. Det är dessutom en dryck med ett intressant förflutet; den anses nämligen vara ett av världens äldsta njutningsmedel.

  Storleken på tebladen har ingenting med kvalitén på teet att göra. Storleken på tebladen beror på vilken styrka, mustighet och färg man vill att teet ska ha. 

  Små teblad ger ett kraftigare mer smakrikt och färgstarkt te medan grövre, större teblad ger ett mindre starkt te med mindre intensitet i smaken och med en ljusare färg.

  Sök bland våra många tesorter i vår webbutik eller läs mer om vårt utbud i vår sortimentslista.

  Te har blivit trendigt
  och kommer i många olika former

  Vi vill med vårt stora utbud av olika varumärken på te erbjuda dig en riktigt god kopp te av högsta kvalité även för dig som har bråttom och tycker att påste är bekvämt och praktiskt.
  Hos oss väljer du på svarta, gröna eller röda teer med eller utan fruktighet helt efter din och dina kollegors smak och tycke. 

  Grönt te skall njutas utan mjölk för bästa smak. Tänk också på att många röda teer skär sig tillsammans med mjölk.

   

  • Svart te
   Svart te går också under namnet fermenterat te. Te som har jästs under tillverkningsprocessen. Svart te var under många hundra år det enda te som vi kände till i Europa. Svart te produceras huvudsakligen i Indien, Afrika och på
   Sri Lanka. Exempel på svart te är Ceylon, Assam och Darjeeling.
  • Vitt te
   Det vita teet är gjort på de sprödaste bladknopparna från tebuskar som odlas i Asien. Knopparna plockas för hand i gryningen, innan solen hunnit gå upp. Tebladen förädlas mycket försiktigt, vilket ger en mjuk smak och ljus färg med mer antioxidanter och näringsämnen än någon annan tesort.
  • Grönt te
   De första teerna var alla gröna. Grönt te har en mildare smak och ger en ljusare färg på drycken. Grönt te kommer från samma buske som det svarta teet, men är ofermenterat. De plockade tebladen får vissna. Sedan behandlas de med ånga så att enzymerna förstörs, vilket förhindrar fermenteringsprocessen. Studier visar att ämnen i grönt te, till exempel polyfenoler, fungerar som antioxidanter som bland annat motverkar cancer och diabetes typ 2 genom att fånga upp skadliga oxidanter i kroppen.
  • Oolong te
   Oolong te är ett mellanting mellan svart och grönt te. Det är delvis jäst. Här återfinns stora smakvariationer. Allt från lätta och milda till mörka och mustiga smaker. Oolong kommer i huvudsak från Kina och Taiwan.