web tracking
Kontakta oss:0770 - 85 85 85
 • Vägen in - vi inkluderar
 • Vägen in i samhället
  Selecta kan och vill hjälpa till

  När världen är orolig, måste många människor fly. Just nu finns många konflikter ute i världen som gör att människor flyr för sina liv. Människor med drömmar, förhoppningar och en bakgrund. Precis som alla andra. De vill inget hellre än att komma in i arbetslivet och skapa sig en framtid. Ett av de bästa sätten att komma in i ett nytt land är att jobba. 

  Genom initiativet ”Vägen in” ger vi  6 nyanlända en praktikplats under 21 veckor och en möjlighet till anställning.

  Läs personliga intervjuer med våra kandidater här. 

  Att jobba är att komma in i samhället

  Vi på Selecta känner att vi kan bidra. Därför har vi startat ett pilotprojekt som vi kallar för ”Vägen in”. Projekt gör vi i samarbete med Arbetsförmedlingen, där vi erbjuder nyanlända 6 praktikplatser hos oss i Stockholm. 

  Vi ser detta som ett långsiktigt engagemang. Målet med satsningen är att vi ska trivas så bra med varandra att det leder till anställning. Och att detta samarbete kan fortsätta framåt och i flera delar av vår organisation och i hela Sverige.

  Introduktion, utbildning och praktik

  Deltagarna börjar sin praktik med fem veckor på vårt huvudkontor där de får en grundläggande utbildning om Selecta, våra maskiner och produkter och hur vi arbetar. Därefter är de flesta ute på fältet under 16 veckor under handledning av mentorer som jobbar på Selecta. Vi har fått en mycket bra respons internt och till vår stora glädje var det väldigt många som ville bli mentorer.

  Våra praktikanter, fem män och en kvinna, kommer att praktisera på olika avdelningar i företaget. Bland annat på vår avdelning inom Research & Development och på vår HR-avdelning. De övriga kommer att säkerställa kvaliteten av vår leverans och service ute hos våra företagskunder som tekniker eller konsulent. En av praktikanterna kommer att se till att våra varuautomater i publika miljöer, som t ex finns utställda i tunnelbanan, är välfyllda och fungerar som de ska. 

  Här kan du läsa personliga intervjuer med våra praktikanter.

  För mer information om vårt initiativ och projekt går det bra att kontakta:

  Ulf Gustafsson
  Telefon: 0709-85 87 97
  E-post: ulf.gustafsson@se.selecta.com 

  Tillsammans kan vi göra skillnad!
  /Selecta Sverige