web tracking
Kontakta oss:0770 - 85 85 85
 • Fika genom tiderna

  50-talet

  Laika, rockmusik, Marilyn Monroe, Koreakrig och tv:s födelse.

  Under det ljuva 50-talet styrs fikarasterna av stämpelklockan och många dricker blaskigt snabbkaffe. Tack vare ett nytt sätt att göra gott bryggmalet kaffe i kaffeautomater grundas Selecta 1956. För att kunna erbjuda färskbryggt kaffe på större arbetsplatser inom industrin utvecklar vi så småningom också automater med stora kannor.

  70-talet

  Oljekris, utsvängda byxor, almstriden, ABBA och punk.

  På 70-talet har kafferasten blivit något av en institution på alla typer av arbetsplatser. Samtidigt slår läskdrickandet nya rekord och fikarummen kantas av stora varu- och dryckesautomater. Selecta är först ut med automater som brygger färskt kaffe i varje kopp ochi våra Postmix-automater blandas läsken till direkt på plats och serveras med is.

  90-talet

  Demokrati och globalisering, satellit-TV och datorer, grunge och techno. 

  Nu börjar coffeeshopkulturen etableras i Sverige och svenskarna träffas allt
  oftare på caféer för att prata över en kopp café au lait. Samtidigt blir det allt vanligare med mindre fikahörnor på arbetsplatserna. Selecta tar fram kompakta bordsmaskiner som brygger de populära kaffedryckerna med inspiration från Frankrike och Italien. 

  00-talet

  Spinning, krig i Irak, TV-serier, Michael Moore och ParisHilton.
  Under 2000-talets första decennium uppstår ett ökar intresse för hälsa. Nya matvanor, där socker och kolhydrater undviks, blir populära. Selecta tar därför fram ett hälsosammare varusortiment. Samtidigt blir också svenska kaffedrickare allt mer kvalitetsmedvetna. Fler och fler företag och organisationer efterfrågar lösningar med hela bönor som mals inför varje kopp och självklart kan Selecta erbjuda sådana maskiner.