web tracking
Kontakta oss:0770 - 85 85 85
 • miofino - vårt eget kaffemärke
  Ett kaffe som gör skillnad

  Förutom att se till att smak och kvalitet på miofino-kaffet håller de garantier vi lovar, så att den kopp kaffe vi serverar smakar gott, så vill vi även göra gott i andra delar av världen.
  Därför har vi valt att bidra med en krona per sålt kilo av vårt miofino-kaffe till olika utvecklingsprojekt och ge stöd direkt i odlingsländerna.
  Pengarna går via vår miofino Coffee Fund. Genom vår fond tar vi oss an projekt som gör skillnad och skapar förutsättningar för odlingsländerna runt om i världen.

   

  miofino - en välsmakande god gärning

  Selectas eget kaffemärke miofino är ett löfte om högklassigt, välsmakande och färskt kaffe. Kaffet har prövats ut och receptsatts av våra egna Coffee Masters, som är riktiga kaffefantaster, utbildade här på Selecta. 

  Kaffe består många gånger av en blandning av olika kaffebönor, ibland upp till 4 olika bönor, för att få fram rätt smaker och toner. Våra Coffee Masters har genom sina egna doft- och smaksinnen, tillsammans med våra leverantörer och med hjälp av testpaneler smakat av recepten för att passa den nordiska marknadens smakkrav.

  Selectas eget kaffe är certifierat

  Genom att ta fram ett eget kaffemärke kan vi snabbare utveckla de kaffesmaker som efterfrågas och även påverka ursprunget på vart kaffebönorna kommer ifrån. 
  Därigenom kan vi köpa kaffebönor direkt från ursprungsländerna och ge de länderna vår support. Vi har också valt att certifiera merparten av våra kaffesorter med certifieringar som Fairtrade, Rainforest Alliance och certifierad enligt EG-förordningar.

  Malet kaffe, hela bönor eller espressbönor

  Med över 60 års erfarenhet av kaffe och kaffemaskiner på arbetsplatser så vet vi vad kundens förväntan på en god kopp kaffe är. Vi vet vad kunderna vill ha för smaker och kvalitet på sitt kaffe och vill kunna leverera det som en av de marknadsledande inom branschen. vi vill kunna garantera att smak och karaktär håller samma mått över tid vilket vi gör med våra egna recept. 

  Selectas kaffe miofino finns att köpa både som malet kaffe, hela bönor och som espressobönor. De olika sorterna har olika smaksammansättningar och toner för att passa den nordiska marknadens smaker och vatten.