miofino Coffee Fund

 

När ditt kaffe gör mer gott än bara för smaken. Vi skänker 1 krona per kilo kaffe du köper till utvecklingsprojekt som hjälper människor i kaffeodlande länder.

Gör en viktig insats

Välj ett kaffe som gör skillnad!

När du köper Selectas miofino kaffe, som finns som malet kaffe, hela bönor eller espressoböna, så samlar vi in en krona per kilo kaffe till vår utvecklingsfond, miofino Coffee Fund

miofino Coffee Fund är ett exempel på vårt åtagande för att göra skillnad och skapa en bättre värld med större socialt ansvar. Fonden har som målsättning att stödja och hjälpa människor som verkar inom kaffe- och teproduktion runt om i världen.

Särskilt fokus på stödjande hjälpinsatser ligger på barn, utbildning samt vatten och sanitet men vi vill också bidra till att förbättra odlingsförhållanden för att kunna hjälpa till att få ökad avkastning på odlingarna och förbättrad miljö. 
Fonden vill verka både genom direkta insatser och genom partnerskap med biståndsorganisationer som har stor erfarenhet inom områden där vi vill göra nytta. 

Genom att köpa rättvisemärkt kaffe hjälper du och Selecta till att stödja människor som verkar inom kaffeproduktion i ursprungsländer. 

Fonden är ett exempel på det hållbarhets- och CSR-arbete vi inom Selecta lägger stor vikt vid. Med pengarna vi samlar in vill vi hjälpa till att skapa bättre förutsättningar i de ursprungliga odlingsländerna runt om i världen.

Se filmen om miofino Coffee Fund

00:00 / 00:00

miofino Coffee Fund - gör skillnad

Viktig hjälp för långsiktig och hållbar odling

Kaffedrickandet i världen ökar och det är lönsamt att arbeta på plantagen. Olika hjälpinsatser kan hjälpa dem som arbetar på plantagen med bland annat stöd i odlingsprocesser, odlingstekniker och lantbrukskunskap. 

Vårt fokus på hjälpinsatserna ligger på att ge stöd till barn, utbildning, vatten och sanitet. Dessutom är syftet att förbättra odlingsförhållanden både ekonomiskt och miljömässigt.  

Hör av dig till oss

 • Telefon

  0770-85 85 85

  måndag - fredag 08.00 - 17.00
  lördag - söndag Stängt

   

 • E-post

  Skicka oss ett mail

  Vi återkopplar till dig så snart vi kan under kontorstid.

   

 • Felanmälan

  Rapportera ditt fel

  Om något blir tokigt så hör av dig till oss. Vi besvarar ditt ärende under kontorstid.